onsdag 30 mars 2011

Våren hälsas traditionsenligt i Malmö

Våren har kommit till Malmö. Dess ankomst firas på traditionellt sätt i staden som journalisten och författaren Per Svensson har beskrivit bland annat så här:

"Malmö är en mer välmående stad än någonsin tidigare. Malmö är en strålande underbar stad och det är tack vare invandringen "

Sydsvenskans artikel är uppenbart felplacerad. Istället för att hamna under rubriken " Malmö " hör den snarare hemma under rubriken " Skånska vårtecken".

Det är naturligtvis en klassfråga som det handlar om när tonårskillar angriper brandmän, ambulanser, poliser, brevbärare och bibiotekspersonal med stenar och tillhyggen.

Vem kommer inte ihåg att det är en urgammal svensk tradition?

Vi behöver inte ens bli påminda om vårt barbariska förflutna av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Vi måste rannsaka oss själva och fundera över vår brist på empati. Skulle inte vi också känna oss kränkta ända in i ryggmärgen om vi flyttade till ett annat land, men inte erhöll den respekt som vi ansåg oss vara värda?

Visserligen fick vi generösa bidrag, gratis bostad, utbildning, sjukhusvård samt alla upptänkliga andra bidrag, men det finns någonting där som skaver. Känslan av att inte få respekt trots att man är uppklädd med pösiga gymnastikbyxor, fräsig bakvänd keps och ett kilo tunga kedjor runt halsen.

Det viktigaste är att vi bör ha i åtanke att stenkastning inte handlar om kultur utan är en klassfråga. Det har absolut ingenting att göra med att vi har fått på halsen ett stort bidragsproletariat från muslimska U-länder. Befriat från tvånget att försörja sig kan det ägna sig åt fortplantning på heltid.

Mer om Malmö här och här, samt här

Min favoritjournalist, Jimmie Åkesson-stalkern och Sverigedemokraternas mest hängivna valarbetare Ann-Charlotte Marteus delar med sig av sina åsikter om de kränkta stenkastarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se