söndag 20 mars 2011

Sarnecki avslöjar sanningen igen

En ny svensk studie som handlar om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken har genomförts och visar, enligt vad som framkommit i mediarapporteringen, att brottsbenägenhet avgörs av uppväxtmiljö.

Som de flesta svenskar vid det här laget känner till är personer med invandrarbakgrund kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Ju grövre brott desto större är överrepresentationen.

Den nyligen publicerade och fullständigt revolutionerande undersökningen visar att det är mer sannolikt att en ung man som växer upp i Äppelviken, Nacka, Örgryte eller Norrtälje är mindre benägen att begå brott än den som vuxit upp i Rinkeby, Fittja, Bergsjön eller Kronoparken ( “ utsatt stadsdel “ i Karlstad).

Det krävdes en professor tillsammans med tre forskare och erfarna kriminologer för att komma till den häpnadsväckande slutsatsen. Igen.

Har ordet sunt förnuft försvunnit ur Svenska Akademins ordlista ?

Vi som inte är kriminologer med trettio års erfarenhet och kilometer med rapporter, studier och andra undersökningar i bagaget hade aldrig klarat av att komma till denna slutsats.: Unga män ur underklassen begår fler brott än unga män ur medelklassen.

Det finns en hake i forskarnas resonemang. Jag väljer ett närliggande exempel:

En grupp asylsökande unga män, s.k. ensamkommande flyktingbarn, eskorterade av en flock vårdare gav sig för en tid sedan, på några 11-åriga flickor på ett offentligt bad i en Stockholmsförort.

Hur mycket jag än försöker kan jag inte upptäcka någon koppling mellan arbetsmarknadspolitik, diskriminering, segregation och den här typen av brott.

Det går helt enkelt inte, åtminstone för den som inte är kriminologprofessor, att se ett samband mellan att ge sig på minderåriga flickor och invandrares påstådda utsatthet i ett socioekonomiskt perspektiv.

Hur skulle Sarnecki förklara en incident av detta slag ?

Frustration över att ännu inte erbjudits ett kvalificerat arbete i sitt nya hemland ?

Undersökningen, som förmodligen kommer att som vanligt missuppfattats av den politiska och mediala åsiktsbranschen, påstås slå hål på den s. k främlingsfientligheten. Tvärtom. Den bara visar för tusende gången att vi som vill stoppa den förödande massinvandringen har rätt.

Sarnecki ger oss argumenten och han, sin professorstitel till trots, är för inskränkt och insnöad för att inse det.

Eftersom en stor del av de invandrare som kommit till Sverige de senaste decennierna, på grund av sin låga socioekonomiska status, är predestinerade att utgöra en brottsbenägen etniskt definierad underklass, varför ska vi då importera en ännu större grupp av
samma sort ?

Var finns logiken ?

“ Att folk får jobb när de kommer till Sverige så fort som det bara går är det mest centrala” hävdar Sarnecki.

Just det.

Med en öppen arbetslöshet på omkring 400 000 personer och en dold arbetslöshet som förmodligen uppgår till åtminstone 50000 personer är det inte självklart att lediga och nya arbeten i första hand går till nyanlända asylsökare, personer som beviljats PUT och deras anhöriga.

Logiken är så klar som den någonsin kan vara: Fler invandrare till Sverige, betyder fler arbetslösa vilket betyder högre brottslighet.

Det finns ingen som hävdar att invandrare skulle tillhöra en mer brottsbenägen kultur, även om ett gäng unga kosovoalbaner hävdade motsatsen för några år sedan i ett reportage från Landskrona.

Det mångkulturella samhällets fullständiga sammanbrott kommer antagligen att dröja ytterligare ett, eller två decennier, eller också kan sammanbrottet komma lika snabbt och oväntat som i DDR 1989.

Om invandrarkriminaliteten är så starkt kopplad till situationen på arbetsmarknaden, som Sarnecki och hans forskargrupp hävdar, lär kollapsen komma fortare än vi anat.





Site Meter

1 kommentar:

  1. Kalle008: men vad Sarnecki glömmer att framhålla är det som är allra viktigast:

    vissa grupper invandrare och asylanter har en vida högre brottslighet än svenskar (Sarnecki glömmer vilka grupper)

    och antalet svenskar som faller offer för invandrares våldtäkt, misshandel och rån är PRECIS oförändrat, oavsett vad Sarnecki säger.

    SvaraRadera

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se