måndag 14 mars 2011

Ett säkert vårtecken

Programledaren för “Ring P1“Täppas Fogelberg tyckte att han har fått vara med alldeles för lite i kvällspressen de senaste åren. Så det var dags igen. Någon har skickat brev till honom med avföring. Denne någon är avogt inställd mot muslimer, vilket Täppas inte är.

Det blir foto på Täppas i Expressen och han får prata lite om sig själv. Han kommer nog att få en notis i Expo också. Expo redovisar alla brott som begås av högerextremister och nazister. Expo har fullt upp. Om en berusad 21årig man gör Hitler-hälsning på pizzerian i Krylbo kan vi vara säkra på att Expo skriver om det.

Det är inte bara Täppas som ständigt hotas av högerextremister. I Malmö finns en annan av den högerextrema rörelsens primära måltavlor. Numero Uno. Fredrik “ Finken “Jönsson. Han är mest känd för att ha gjort sig en hacka genom en rad okynnesanmälningar mot företrädare för sverigedemokraterna.

Jönson kallar sig frilansjournalist. Visst, jag är övertygad om att han har ett färggrannt diplom hemma på väggen som han har köpt för 19 dollar och 99 cent från ett amerikanskt fejkuniversitetet som intygar att Mr Finken numera är utbildad journalist. Han kan också ha spenderat en vecka på folkhögskolans sommarkurs för blivande journalister.

Ett ganska grundläggande kännetecken, eller borde i alla fall vara det, för en person som kallar sig journalist är, förutom att nödtorftigt kunna skriva begriplig svenska, att man åtminstone försöker. Om Finken är extremhögerns mäktigaste motståndare verkar det inte som om vi har mycket att frukta.

“Så länge jag är journalist kommer högerextremisterna inte att få en lugn stund.”

Jisses!

Vi engagerar oss i allt från invandringspolitik till kritik mot rådande ideologisk konsensus. Vi kritiserar feminism, föreställningarna om det s.k mångkulturella samhället. Vi skriver om hyckleriet, likriktningen och nyspråket, kort sagt om allt det som förgiftar dagens politiska samtal.

Innest inne drivs vi emellerid bara av en enda tanke. Den allt överskuggande. Det som framför allt driver oss, som håller vår motivation levande, som gör att vi orkar leva i ständig opposition mot en fiende med en total kontroll över media: att skicka brev med fekalier till Täppas.




Täppas Fogelberg i högform

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se