måndag 14 mars 2011

Blåsningen

Schlagerfestivalen är över. Fel artist vann. Igen. Sanna Nielsen kom bara fyra när egentligen skulle ha vunnit och Brolle hamnade sist. Typiskt. Varje år händer samma sak.

1.3 miljoner svenskar telefonröstade. PR-kupper, floppar och snackisar fanns det dessutom gott om. I år också.

Media vill ha det så här. Det vill vi också.

Sverige är unikt och det är inte bara en klyscha. Det är verkligen sant. Svenskarna är det enda folk i mänsklighetens historia som valt att inte bara bekosta sin egen undergång utan gör det med gott humör, eller åtminstone utan synbara invändningar.

Det finns viktigare saker att engagera i. Som till exempel Schlagerfestivalen. Nu får vi nöja oss med att bli upprörda av att Idol-Laila bär hudfärgade underkläder eller att Anders Lundin är utbytt till Måns Ewerlöw som programledare för “Allsång på Skansen “.

Expressen och Aftonbladet kommer garanterat att ha fullt upp hela året. Minst. Så att man slipper skriva om det där som högerextremisterna jämnt tjatar om. Som till exempel våldtäkter, mord, åldringsrån, irakiska kaninmän, unga muslimska kvinnor som trillar ner från balkonger. Allt det där oväsentliga som helt enkelt inte får plats i tidningarna.

Den väldresserade medborgaren sitter visserligen vid köksbordet, dricker sitt kaffe och konstaterar missnöjt att gamla farmor på äldreboendet bara får gå ut en gång i veckan. Men pengar åt “dom där” finns minsann alltid.

I september var fjärde år går samma väldresserade medborgare och röstar på samma parti som han eller hon gjort hela livet. Säkrast att inte ta några risker. Man vet vad man har men vet inte vad man får. Bäst att hålla låg profil. Kanske skriva en insändare. Fast kanske inte. Bäst att inte sticka ut hakan. Grannarna kanske kan tro att man är en av dom där. Nazisterna alltså.

Det finns emellertid något som vägrar släppa taget om sinnet. Något som gnager på sinnet. En känsla av att ha gått på en ordentlig blåsning.

Med världens högsta skatter borde den svenska välfärden vara världens bästa också.

I Stockholm har Försäkringskassans lokalkontor stängt. För att spara pengar och göra arbetet mer effektivt uppges vara orsaken. Stockholms stadsbibioteks filialer skär ner öppettiderna för att spara pengar. En bagatell naturligtvis.

Ännu så länge är nedskärningarna beskedliga, närmast osynliga. Medborgarna får inte gripas av oro. Lite upprörda insändare får man räkna med, knappast mycket mer. Lite i taget skärs välfärdssystemen ner, enligt salamiprincipen.

Välfärdens kärna: vård, skola och omsorg står orubbligt som ett gigantisk berg. Verkar det som. Dessutom har Fredrik Reinfeldt sagt att vi behöver fler invandrare eftersom vi svenskar blir äldre och föder för få barn.

Lena Sundström säger samma sak i tv 4 och hon verkar så duktig och påläst. Dessutom har tv 4 massor av program som riktar sig till oss vanliga människor. Så då måste det vara sant.

Visst. Idag, men förmodligen inte om fem år eller tio år. Svenska folket älskar sina trygghetssystem och att skära i dem vore politiskt självmord. Alliansen vet det.. Därför sker nedmonteringen i små steg. Moderaternas efterlängtade systemskifte kanske inte är i sikte idag, men de anser sig ha gott om tid att genomföra den.

Om socialdemokraterna kommer tillbaka som betydelsefull politisk kraft kommer de knappast att ha vare sig vilja eller kraft att motsätta sig nedmonteringen av välfärden.

Moderaterna vill montera ner det svenska välfärdssamhället med små steg i taget
och använder maassinvandringen i syfte att förverkliga sin politk. Det är påfallande hur lik den moderata ideologin är 68–vänsterns. Samma orubbliga tro på sin historiska uppgift, ideologiskt fastfrusna i floskler och nyliberalt tankegods som alltför ofta visat sig vara vrakgods. Samma övertygelse om det rättfärdiga i sin politik och intoleransen mot politiska motståndare.

Den fäaktiga översittarmentaliteten hos den mediokre Fredrik Reinfeldt under en eftervalsdiskussion på Publicistklubben med företrädare för sverigedemokraterna kunde lika gärna ha ha varit en scen från 1960-talets osympatiskt dogmatiska vänster.

Det socialistiska samhället blev aldrig verklighet. Det mångkulturella är dömt att gå samma väg. Frågan blir bara om det kommer att ske med mycket våld eller lite.


Massinvandringen tjänar ett syfte.

Socialdemokraterna och Alliansen har ett gemensamt intresse av fortsatt hög invandring. För socialdemokratin utgör invandrarna pålitligt röstboskap och för Alliansen ett redskap för att en gång för alla krossa välfärdssamhället.

När 67 procent av de röstberättigade i valdististriktet Tensta-Hjulsta röstar socialdemokratiskt, noteras det visserligen av deras politiska motståndare men eftersom invandrarna utnyttjas även av borgarna, för andra syften, väljer man att undvika att ta upp det till debatt..

Systemskiftet genomförs med myrsteg. majoriteten av dem som röstade på moderaterna hade naturligtvis inte en tanke på att samtidigt välja en politik som öppnar portarna för en ännu mer okontrollerad massinvandring från den muslimska världen.

I höstas förklarade chefen för Serafimern i Stockholm i en lokaltidningen “ Vårt Kungsholmen “ att ett sparbeting innebar nödvändiga nedskärningar i verksamheten. Det betyder helt enkelt färre anställda, elller anställda som arbetar färre timmar. Pengarna måste ju tas någonstans ifrån.

Det var inga astronomiska belopp. En struntsumma i själva verket. Tre miljoner kronor är vad sextio ensamkommande flyktingmän kostar skattebetalarna per månad.

Man ska inte ställa svaga grupper mot varandra säger våra politiker och journalister.

Vilken är den svaga gruppen ? Unga friska män eller 90-åringar ?

Dagens Nyheter gör ett besök i Forshaga,i Värmland. Det är ett av socialdemokratins starkaste fäste. Här fick partiet 47 procent av rösterna. Inte riktigt lika mycket som i Tensta– Hjulsta, men ändå dubbelt så många som moderaterna.

Forshaga är en ganska typisk bruksort. Den största arbetsgivaren är kommunen, Skogsindustri koncernen Stora Enso sysselsätter bara 95 personer. En ganska typisk svensk tätort med andra ord. Dagens Nyheter intervjuar en kommunalanställd vaktmästare. Han berättar i tidningen att han saknar förmåga till självständigt tänkande. Fast han säger det med andra ord.

Den intervjuade mannen har alltid röstat på socialdemokraterna eftersom alla i hans familj och släkt har gjort det. Förmodligen ända sedan 1899. Bara för att andra är idioter behöver man inte själv vara det. Förmodligen har aldrig ens tanken slagit honom.

Hur stor är sannolikheten att människorna inte bara i Forshaga , utan även i övriga landet någonsin kommer underfund med att de gått på sitt livs blåsning ?

Det berg av granit som den svenska välfärdssystemen uppfattas av en folkmajoritet vila på kommer att visa sig vara lika stabilt som det, de realsocialistiska staterna i Öst var byggda på.




Site Meter




,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se