tisdag 15 mars 2011

Ett självklart konstaterande

Sd-riksdagsmannen Kent Ekeroth har twittrat om den pågående katastrofen i Japan och konstaterat att uppträdandet i ett etniskt homogent samhälle skiljer sig från ett s.k mångkulturellt samhälle eller ett samhälle där det finns en betydande etnisk minoritet.

På Haiti och i New Orleans förekom plundring,våld och våldtäkter i massiv skala.

Dagens Nyheters ledarskribent Erik Helmerson blir naturligtvis.upprörd över Ekeroths självklara slutsats. Det spelar ingen roll om slutsatsen är korrekt eller inte. Ekeroth har satt fingret på en öm punkt, och Dagens Nyheter rycker ut för att korrigera likt en mästrande skolfröken.

Japan är världens mest etniskt homogena samhälle, precis som Sverige för femtio år sedan. Landets väl utbyggda välfärd och infrastruktur har knappast något samband med japanernas värdiga uppträdande utan det handlar om social sammanhållning.

I ett etniskt homogent samhälle är sannolikheten för social sammanhållning, eller om man vill kalla det värdegemenskap, större än i ett samhälle sargat av okontrollerad massinvandring som Sverige.

Om till exempel Malmö skulle drabbas av en naturkatstrof i framtiden hur stor är sannolikheten att den självsegregerade muslimska underklassen skulle förhålla sig lojal mot värdnationen ?

Om Kent Ekeroths konstaterande vore fullständigt gripet ur luften och sakna all relevans skulle det passera okommenterat i media. När den officiella bilden av Sverige som ett mångkulturellt föredöme undan för undan demonteras av systemkritiker visar det sig att vi har rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se