onsdag 16 mars 2011

Snyggt jobbat Maud

Varningsklockorna började ringa redan för flera år sedan. Sedan dess har det bara gått utför.

När Centerledaren Maud Olofsson deklarerade att “ Hitler gjorde ju tokiga saker" gick det lätt att förstå hur det skulle sluta.

Hon har sagt många konstiga saker de senaste åren.

Hennes senaste griller är att invandrare ska rädda den svenska landsbygden. Eftersom invandrare påstås vara mer välutbildade och driftiga kommer landsbygden att blomstra genom att befolkas av strävsamma entrepenörer från jordens alla hörn.

Om det vore på det viset Olofsson argumenterar, kan vi ställa oss åtminstone två frågor:

Varför har det inte skett tidigare ?

Hur mycket av skattebetalarnas pengar ska slängas i sjön på meningslösa projekt den här gången ?

I samband med en valkampanj, gissningvis 2002, publicerade en tidning, vars namn jag inte minns, ett foto på Maud Olofsson, koncentrerat inbegripen i en diskussion med en anhängare.

Den äldre vitskäggige mannen gav intryck av det klassika bysnillet, en man som har svaret på allt, från sophanteringen i Strömsund till de senaste händelserna i Libyen och naturkatastrofen i Japan. En person som hellre pratar än lyssnar och aldrig har något att säga.

Som Maud Olofsson med andra ord.

Hon har allt mer börjat likna det klassiska bysnillet, med befängda infall och knasiga utspel som varierar från dag till annan.

Hon har beträtt den väg som leder rakt ner i samma träsk där driftkuckun Monica Green plaskar, till många bloggares förtjusning.

2014 kommer Olofsson att ha fullgjort sitt värv att ha skrämt iväg de kvarvarande centerväljarna.

Hon är på god väg, men det finns några kärnväljare kvar att bli av med. Förmodligen kommer det att gå vägen med naturlig avgång. För unga miljömedvetna svenskar är det närmare till hands att välja den riktiga varan, Miljöpartiet, än en tafflig piratkopia.

Från att ha varit det största borgerliga partiet under 1970-talet befinner man sig runt 4 procent idag.

Motståndet mot kärnkraft har ersatts med krav på ännu mer omfattande invandring. Det är ingen valvinnare. Den jordnäre centerpartisten har ersatts av en glad partybög som Fredrik Federley som hellre tillbringar sin tid på Spy bar än en hembygdsgård i Hälsingland.

Snyggt jobbat Maud.





Site Meter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se