onsdag 9 mars 2011

Nollrasism och massor av mat

Den kommersiella skräpkanalen tv4 föraktar sina tittare på samma sätt som Aftonbladet och Expressen sina läsare. Jo, det är faktiskt möjligt även om det låter osannolikt. I tv-rutan pågår ändlösa debattprogram om ingenting, varvat med fåniga lekprogram och billig amerikanskt importskräp. Kvällstidningarna konkurrerar med kändissnusk och annat bråte.

En vanlig dag kan tv4-publiken bänka sig för en helkväll. Först en matlagningsserie där ett par människor bjuder varandra på mat. Följt av ett matlagningsprogram där en kändiskock lagar mat.

Det är inte slut ännu. Långt ifrån.

En timme senare är det återigen dags för matlagning där några människor bjuder varandra på mat. Kvällens clou inträder på bästa sändningstid.

Äntligen!

Ett matlagningsprogram där en grupp amatörkockar tävlar i att laga mat.

Den som inte har fått nog av mat kan hålla sig vaken fram till strax efter midnatt. Det är ett program där amatörkockar tävlar i att laga mat.

Mat, mat och ännu mera mat. Samt ytterligare mat. Sedan finns det ju alltid efterrätt

För de svenskar som tycker att mat är det abslout viktigaste i tillvaron ter sig tv4 som förmaket till paradiset. Det finns onekligen en hel del svenskar som tycker det, åtminstone med tanke på vad som utspelades i media i samband med förra årets val.

– Hur kan du som äter kebab rösta på sverigedemokraterna, frågar den unga kvinnan retoriskt och med ett lite spefullt leende. Inför den sortens argument är det bara att kapitulera.

Den unga kvinnan med det lite spefulla leendet, som stolt förklarar att hon har tagit ställning mot rasismen genom att trycka på “ Vi gillar olika knappen” på Aftonbladets hemsida, är så uppfylld av sin ironiska fullträff att hon glömmer att förklara varför vi är tvungna att importera hundratusen lågutbildade och analfabeter från Somalia, Irak, Afganistan varje år för att tillfredställa vårt behov av pizza och kebab.

Det fanns en hel del svenskar som förklarade att valresultatet hade medfört att de skämdes över att vara svenskar, hade drabbats av en hel rad kroppsliga symptom, såsom illamående och obehag samt kompenserade detta genom att låta sig fotograferas avnjutande en kebab, alternativ kåldolm. Om det är mycket mat nu vänta bara tills tv 4 drar igång sin återkommande nollrasismkampanj. Då kommer vi alla att få vårt lystmäte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se