fredag 1 april 2011

Första april 365 dagar om året


Idag är det första april. De flesta tidningar publicerar mer eller mindre lyckade skämt den här dagen. Svenska Dagbladet har valt att avstå.

Aprilskämt fungerar inte i ett samhälle som är ett aprilskämt i sig.

Det har spelat ut sin roll i ett samhälle där politikerna är oeninga i praktiskt taget varje fråga utom en: Att ytterligare öka populationen av analfabeter och extremt lågutbildade människor från Tredje världen. Där 400 000 personer är öppet arbetslösa, men vi ändå anses ha behov av ytterligare okvalificerad arbetskraft.

Vi har valt en samling svamlande stolpskott och hycklande halvfigurer att leda landet ytterligare ett par steg mot avgrunden.

Det politiska och journalistiska etablissemanget spottar på oss varje dag och vi ber om ursäkt för att vi kanske hyser åsikter som inte skulle passa på Dagens Nyheters eller Aftonbladets ledar- och kultursidor. Vi nöjer oss på sin höjd att skriva en insändare.

När Aftonbladet väljer att låta en praktikant avbilda av en ung somalisk våldsbrottsling med att skapa en silhuett av freds- och konfliktforskaren Wilhem Agrell förstår vi åtminstone en sak.

De är medvetna om att deras trovärdighet redan är noll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se