tisdag 5 april 2011

Norge värsta landet för kvinnor


Norska Verdens Gang rapporterar att 4 överfallsvåldtäkter ägt rum i Oslo under helgen. Polisen ber om allmänhetens hjälp att få fast förövaren eller förövarna. Tidningen har till skillnad från svenska kollegor valt att publicera signalementen på våldtäktsmännen. Svenska tidningar brukar nöja sig med att uppge att den misstänkte är man eller att pixla bilden av den misstänkte gärningsmannen. Genialt i sin enkelhet, det enda tidningsläsaren behöver göra är att hålla ögonen öppna på män.

2008 skedde 10 överfallsvåldtäkter i Oslo. Samtliga misstänkta våldtäktsmän har varit av somalisk härkomst.

Enligt webbsajten Nationmaster ligger Norge på 18:e plats, med 0.120836 per 1000 invånare 1998-2000, när det handlar om anmälda våldtäkter. Norge hamnar alldeles efter Mexico, men före Turkiet, Ukraina och Venezuela. Saudiarabien ligger längst ned på listan med bara 0.00329321 per 1000 invånare. Det är klart att om kvinnor inte tillåts lämna sina hem miskar risken att de ska bli våldtagna.

Norska mäns kvinnosyn som alltså är betydligt sämre än muslimers har genomgått en oerhörd förändring de senaste decenniet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se