torsdag 7 april 2011

Ännu en kränkt invandrare

Ännu en kränkt invandrare bland tiotusen andra rasar mot svenskarnas rasism. Denna gång på debattsajten Newsmill.

Den unga kvinnan, Maria Ogannessian som studerar Statsvetenskap påstår att reaktionerna efter en debattartikel hon fått publicerad på Newsmill har förändrat hennes bild av det svenska samhället. Hon uppger sig vara chockad och besviken.

Jag antar att Diskrimineringsombudsmannen inom kort får reda på hur mycket hennes chock kostar skattebetalarna i reda pengar.

Kanske ligger det i tiden med påhopp på religion och islam i synnerhet resonerar kvinnan. Samma klibbiga och gnälliga offermentalitet som vanligt med andra ord.

Ogannessian skriver:

"Tyvärr verkar vårt demokratiska samhälle baseras på lagstiftning med syfte att skydda oss och tillförsäkra oss rättigheter, men som i realiteten inte kan skydda oss mot kanske den största samhällsfaran: rasismen".

Läs gärna om meningen ovan och fundera på vad hon skriver. Eftersom våra fri -och rättigheter kan innebära att människor med felaktiga åsikter får komma till tals, bör vi överväga om vi egentligen behöver lagstiftning om våra fri-och rättigheter. Eller något liknande. Den största samhällsfaran som uppges vara rasism kräver följaktligen att lagstiftningen anpassas efter önskemål från en minoritet.

Jag är övertygad om att våra lagstiftare inte skulle tveka om att böja sig för alla tänkbara krav på inskränkningar vad gäller våra fri- och rättigheter. Inte i dag men inom en inte alltför avlägsen framtid. Den svenska konflikträdslan och benägenheten för anpassning kommer att garantera en sådan utveckling.

I framtiden bör vi kanske kopiera den iranska eller saudiarabiska modellen för lagstiftning kring yttrandefihet.

Jag har inga höga tankar längre om kvaliteten på den högre utbildningen, men eftersom den kverulerande importsvenskan, enligt egen utsago, studerar Statsvetenskap skulle hon kanske vara kapabel att använda sina nya kunskaper på ett mer konstruktivt sätt än att ikläda sig rollen som den ständigt kränkte muslimen.

Ogannessian borde för övrigt lära sig en gång för alla att muslimer inte utgör en ras. Hur svårt kan det vara för en student ?

Det framgår inte heller om hon överhuvudtager är muslim utan bara vardagligt smågnällig.

Ogannessian lovar emellertid att den rasismen som hon kommit på finns överallt i Sverige " kan vi endast övervinna tillsammans, oavsett bakgrund, genom mobiliserade krafttag".

Precis vad som behövs. Ännu mer krafttag mot den svenska rasismen. Gärna organiserad av " Centrum mot rasism". Då kommer det garanterat resultera i ett fiasko den här gången också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se