söndag 3 april 2011

Mannen utan egenskaper


Dagens Nyheter har följt statsminister Fredrik Reinfeldt på en av hans många resor. Han lär ha hunnit med 160 "besök i verkligheten" sedan valsegern 2006. Hans första gick till invandrarstadsdelen Ronna utanför Södertälje där han tog tillfället i akt att håna sitt kulturella ursprung. Blott barbariet var svenskt, påstod Reinfeldt. Eftersom han har träffat så många människor borde han väl ha lärt sig någonting om världen utanför Rosenbad. Likt en sentida Harun al-Rashid och Karl XI har Reinfeldt rest runt för att lyssna på medborgarna, med det undantaget att han inte varit förklädd.

Det finns ett drag av cynism och falskhet som omger Reinfeldt. Han använder sig av trendig managementjargong i sin vokabulär. Han " lyssnar in " vad människor säger. Det är möjligt, men tar han intryck `?

Reinfeldt skulle lika gärna kunna vara kylskåpsförsäljare.

Och så den där " ledsna hund-blicken", en närmast patologisk studie i stelnad mimik. Har någon kreativ partistrateg räknat ut att det väcker kvinnors ömma moderskänslor ?

Det kanske var samma rutinerade marknadsstrateger eller mediatränade konsulter som gav Reinfeldt idén att få svenskarna lite mindre intoleranta gentemot invandrare genom att smutkasta sin egen kultur.

Reinfeldt utstrålar inte någon optimism eller energi. Det fejkade och manipulerande draget hos honom väcker misstankar om hans avsikter. Reinfeldt har visat prov på egenskaper som definitivt har komprometterat honom och förstört hans möjligheter att bli betraktad som en förtroendeingivande ledare. Hans grinighet och småaktighet i kombination med pubertal översittarmentalietet gör honom till vår sämste statsminister någonsin.

Uppgörelsen mellan Alliansen och Miljöpariet om fortsatt massinvandring var det definitiva beskedet att Reinfeldt inte sätter landets bästa i första rummet. Det var förmodligen inte för att tvingas försörja ytterligare hundratusentals invandrare från muslimska länder som så många svenskar valde att rösta på moderaterna.

Julia Caesar om Reinfeldt och Alliansens cyniska svek mot det svenska folket.

Mer om Reinfeldt här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se