lördag 9 april 2011

Med zigenare som guider in i framtiden

En präst i svenska kyrkan har sett framtiden. Det har naturligtvis ingenting, som vanligt när det gäller svenska kyrkan, med den kristna tron att göra. Prästen har en vision och i den spelar zigenare huvudrollen.

I en insändare i SN skriver prästen Kjell Wiklund:

"Låt oss pröva tanken att romerna, resande­folket, är våra guider in i vår framtid som cirkulära ­migranter. Framtidens globala människa rör på sig, som romerna. De har lärt av sin egen erfarenhet. Från illa sedda och förnedrade till intressanta föregångare. Kanske är det framtidens ­människor som firar nationaldag 8 april?"

Vad är det för slags människor som söker sig till kyrkan?

Zigenare påstås vara en diskriminerad och föraktad grupp som förtjänar vår respekt. Respekt ska vara ömsesidig och något som förtjänas. Om en grupp utsätts för omgivningens fördomar bör vi försöka förstå varifrån dessa fördomar kommer och om det finns en grund för dem.

De flesta svenskar kan leva ett helt liv utan att riskera komma i kontakt med zigenare. De mest utsatta är försvarlösa åldringar och butiksägare.

Vi har mycket att lära oss av våra zigenare. Bland annat hur man blir bortgift vid femton års ålder, efter att ha sluppit att gå i skolan mer än ett par dagar, och sedan försörjd resten av livet genom socialbidrag.


15 åldringsrån på 6 dagar i Västsverige här

Våg av åldringsrån i Malmö här
Åldringsrån i Göteborg här
Kategori: åldringsrån pppress.se
Zigenska barnligor i Schweiz här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se